TVAROHOVÁ NEKYNUTÁ ŠTOLA

19. prosince 2017


Ke klasické štóle, která se musí nechat uležet několik týdnů dopředu, jsem se tyto Vánoce vůbec nedostala. A tak pro všem opozdilcům, kteří jsou na tom stejně jako já, by mohl přijít vhod následující recept na nekynutou tvarohovou štolu. Dát si ji můžete klidně hned po upečení. Jen cukr si budete muset olizovat z prstů po každém soustu :o).



TVAROHOVÁ NEKYNUTÁ ŠTOLA

Ingredience
(2 menší štoly)

400 g špaldové mouky
100 g mandlové mouky
1 prášek do pečiva s vinným kamenem
2 lžičky vanilkové pasty
150 g cukru krupice
150 g měkkého másla
nastrouhaná kůra z 1 citrónu
špetka soli
2 vejce
250 g měkkého tvarohu, polotučného
50 g kandovaného ovoce
hrst rozinek
hrst sušených brusinek

25 g rozpuštěného másla na závěrečné potření
moučkový cukr na posypání

Postup

Na těsto si vyšleháme máslo s cukrem do světlé barvy. Přidáme prosetou mouku, mandlovou mouku, prášek do pečiva, vanilkovou pastu, kůru z citronu, sůl, vejce a tvaroh. Vypracujeme hladké nelepivé těsto (případně přidáme ještě trochu mouky). Těsto rozdělíme na poloviny a z každé vyválíme silnější plát, posypeme kandovaným a sušeným ovocem. Rukama znovu propracujeme a necháme 30 minut odležet.

Troubu předehřejeme na 170°C.

Z těsta vyválíme znova na obdélník (2 cm vysoký). Štolu vytvarujeme přeložením okrajů proti sobě a podélnou stranou ještě přehneme na polovinu. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do trouby a pečeme cca 60 minut.

Po upečení potřeme teplou štolu rozpuštěným máslem a posypeme silnější vrstvou moučkového cukru. Není potřeba balit do alobalu a nechávat uležet, můžete jíst hned.






Okomentovat

Ahoj,
jsem moc ráda, že jste se zastavili. Děkuji za všechny komentáře a připomínky.

Alča

Co je nového na instagramu

© Mon cafe blog. Design by FCD.