CHEERS TO YOUR BEST YEAR 2018

31. prosince 2017


Dnes je tu poslední den roku 2017 a tak všichni z nás nějakým způsobem bilancují, co se jim podařilo a nepodařilo. Minulý rok mi přinesl spoustu skvělých zážitků, a i když jsem zažila i těžké chvíle a nevěděla kam dřív skočit, nic bych neměnila. Poprvé za delší dobu jsem si taky dovolila být víc egoistická a zaměřit se víc sama na sebe, na spokojenost svého vnitřního já.

S příchodem Nového roku si většina z nás dává předsevzetí na další rok. Osobně jsem si předsevzetí přestala dávat několik let zpátky, protože mi to stejně nikdy nevydrželo déle, než do konce ledna. Soustředím se spíš na stanovení cesty, kterou bych se chtěla vydat, abych si do života přinesla víc radosti, síly a štěstí. Sepsala jsem pár myšlenek, kterými se inspiruji od svých virtuálních trenérek K&K a které pomáhají - a třeba v nich najdete i něco pro sebe.



BUĎME VDĚČNÍ ZA SVOU MINULOST

Předtím, než si začneme plánovat, čeho bychom chtěli příští rok dosáhnout, na chvilku se posaďme a zamysleme se nad právě končícím rokem. Zavřeme oči a vzpomeňme si, jaké jsme si dali cíle, čeho jsme dosáhli, jaké překážky jsme překonali a co nám přineslo v roce 2017 radost. Přemýšlejme o tom, kde jsme byli před rokem. A také o tom, jaký ohromný kus cesty jsme urazili! Měli bychom na sebe být hrdí! Buďme na chvilku vděční za to, jací jsme, a také za lidi, kteří nás v minulém roce obklopovali a podporovali.




PŘEMÝŠLEJME O SVÝCH SNECH

Teď si sami sebe představme za rok. Jak bude náš život vypadat? Čeho všeho chceme v následujícím roce dosáhnout? Zaměřme se na naše duševní i fyzické zdraví, na vztahy a na vše, co nám v životě přináší radost. Možná chceme být o malinko šťastnější, než jsme nyní. Anebo chceme zažít něco vzrušujícího a nového. Věnujme pár minut sami sobě a zamysleme se nad sebou a nad cestami, kterými se chceme v přicházejícím roce ubírat.









STANOVME SI CESTU

Vezměme si tužku a napišme si na papír několik jasných a stručných myšlenek. To nám pomůže, abychom nezapomněli, na co se chceme soustředit a čeho chceme dosáhnout. Při plánování cesty mysleme na věci, které nám pomohou přiblížit se našemu nejlepšímu já. Přemýšlejme o věcech, které nám pomohou dosáhnout v nadcházejících měsících všech našich snů.


NESTRESUJME SE VÝSLEDKY

A konečně jedna důležitá věc. Vyžeňme si z hlavy ideu, že jediným měřítkem úspěchu jsou výsledky. Věřme v proces a teprve tehdy přijde náš skutečný růst. Úspěch se dostaví v mnoha podobách. Neopomíjejme i ty nejmenší cesty, které nás k němu přivedou. Každý den věnujme pár chvilek sami sobě a buďme vděční za to, co jsme prožili. Žijme přítomností. Minulost změnit nemůžeme a budoucnost nemůžeme stoprocentně ovlivnit… tak žijme jak nejlépe umíme přítomností, každodenními okamžiky a maličkostmi!

Ať je rok 2018 tím nejlepším rokem ever!

CHEERS TO YOUR BEST YEAR!

Alča







Okomentovat

Ahoj,
jsem moc ráda, že jste se zastavili. Děkuji za všechny komentáře a připomínky.

Alča

Co je nového na instagramu

© Mon cafe blog. Design by FCD.